четвер, 24 березня 2011 10:57

Вибухівку поклали в шафу супермаркету

Автор: фото: Тарас Подолян
  Чоловік виходить із супермаркету ”Бі-маркет” на столичній вулиці Лебедєва-Кумача 2/16 у вівторок близько 17.00. Дві години тому там стався вибух
Чоловік виходить із супермаркету ”Бі-маркет” на столичній вулиці Лебедєва-Кумача 2/16 у вівторок близько 17.00. Дві години тому там стався вибух

— Бахнуло так, що аж вуха позакладало. У мене досі руки дрожать. Думала — це газовий балон у кіоску з шаурмою. Виглянула, а то в супермаркет хтось бомбу приніс, — каже продавщиця Галина з овочевого кіоску на розі вул. Лебедєва-Кумача та Яблонської в Києві.

У вівторок о 15.00 стався вибух у продуктовому магазині "Бі-маркет" поряд із цим перехрестям. У приміщенні зруйновані шафи для речей покупців, пошкоджені робочі місця касирів біля входу, розбите скло у вхідних дверях. Уламки розлетілися на 15 м.

— Мимо йшов чоловік, витирав кров з обличчя. Видно його осколками посікло, — каже пенсіонерка Марина Геннадіївна, 64 роки.

Епіцентром вибуху була одна з шаф для схову речей. Про це розповів речник столичної міліції Володимир Поліщук. Дверцята цієї шафи вилетіли на вулицю і впали в 3 м від входу. Що детонувало — з'ясовують експерти. Потужність була невелика. Вибухівка не мала осколків.

Очевидці кажуть, після вибуху люди вибігали з супермаркету. Усередині виникла паніка. У приміщенні лишилися тільки охоронці. За 10 хв. приїхала міліція. Вхід і прилеглі пішохідні доріжки перекрили міліцейські пости. Людей просили обходити небезпечну зону. Магазин обстежили, шукали інші вибухові пристрої. Нічого не знайшли.

— Усі працівники та відвідувачі супермаркету, слава Богу, живі. Навіть серйозних травм ніхто не отримав, — каже біля входу в "Бі-маркет" Андрій Лапань, виконувач обов'язків голови Солом'янської райдержадміністрації Києва.

У найближчі дні магазин має відновити свою роботу. Представники мережі супермаркетів "Бі-маркет" відмовляються коментувати подію до закінчення розслідування.

Міліція розглядає кілька версій події. Серед них — помста конкурентів або ображеного покупця. Припускають, що вибух міг статися через необережність. Хтось із відвідувачів міг покласти в шафу небезпечний побутовий прилад або речовину, яка детонувала. Експерти вивчають записи камер відеоспостереження супермаркету. Намагаються визначити особу, яка поклала небезпечний предмет до шафи.

Зараз ви читаєте новину «Вибухівку поклали в шафу супермаркету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі