пʼятниця, 06 січня 2012 07:15

Повернули дві з половиною тисячі квитків

У передноворічні свята українці масово здавали квитки на потяги. 30 грудня до кас залізничного вокзалу Київ-пасажирський повернули близько 2,5 тис. Це вчетверо більше, ніж у середньому в звичайні дні.

— На це могла вплинути тепла погода, яка зараз у Карпатах. Перед Новим роком в основному всі їдуть у західному напрямку, — кажуть у прес-службі Південно-Західної залізниці. — Проте ми постійно спостерігаємо збільшення кількості повернених квитків у періоди значного виїзду людей. Тобто, чим більше квитків купують, тим більше їх повертають. Це звичайне явище, яке буває напередодні Нового року.

Два додаткові потяги зі столиці на захід України скасували.

Частина повернутих квитків була куплена в перекупників, за ціною майже вдвічі дорожче. Раніше зазивали пасажирів у головному вестибюлі Центрального вокзалу столиці. Наприкінці грудня їх не було чутно. Це через те, що на вокзалах постійно чергують правоохоронці, запевняють у транспортній міліції. Перекупники тепер шукають покупців на перонах, привокзальних площах, через таксистів та інтернет.

Усе ж у грудні на Київському вокзалі виявили 14 фактів перепродажу квитків. Один із продавців назвався Романом. Мав при собі 10 квитків, візитки "Ж/д билеты любой сложности" з номером мобільного. Їх роздавав таксистам, а ті пропонували приїжджим і отримували свій відсоток. Чоловік купував квитки за 45 діб у касах і через інтернет.

— Цього чоловіка затримують уже вчетверте в цьому році, — розповідає Наталія Мельник, 40 років, із транспортної міліції Південно-Західної залізниці. — Конфіскували квитки і суд наклав штраф 340 гривень. Ці втрати він окупить, перепродавши з наваром кілька квитків. До того ж перекупники зазвичай квитків при собі не мають, що ускладнює боротьбу з ними. Якщо білет потрібен, з'ясовують напрямок, дату виїзду, зв'язуються по мобільному зі спільниками і ті приносять потрібний. Ми не раз пропонували відновити продаж квитків за паспортами. Це дозволило б відстежити зв'язок спекулянтів із касирами. Але адміністрація не хоче.

Зараз ви читаєте новину «Повернули дві з половиною тисячі квитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі