пʼятниця, 15 лютого 2019 06:55

В Україні вперше покарали за цькування

11 лютого Бориспільський міськрайонний суд Київської області виніс перше в історії України рішення за цькування у школі.

У січні учениця Бориспільської школи №7 виклала в мережу "Інстаграм" інтимні фото іншої школярки, чим могла завдати шкоди психічному здоров'ю постраждалої. Батьки дівчинки подали позов до суду.

Під час судового засідання мати кривдниці вину в скоєному визнала та попросила суворо не карати. Жінка працює касиром в "Ощадбанку". За рішенням суду, жінка повинна заплатити 850 грн штрафу та покрити судові витрати на суму 384 грн.

— Булінг однокласників та інших учасників навчального процесу карається законом, — каже народна депутатка Оксана Білозір, 61 рік. — Те, про що ми навіть боялися говорити вголос, про що ми мовчали впродовж десятиліть, нарешті отримало юридично-правову оцінку та можливість розгляду в судах.

18 грудня Верховна Рада ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)". Він визначає ознаки цькування, розмір штрафів та захищає не лише дітей, а й учителів та батьків.

Цькування тягне за собою штраф від 850 до 1 700 грн або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин. За повторне вчинення злочину штраф становитиме від 1 700 до 3 400 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вперше покарали за цькування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі