пʼятниця, 27 листопада 2015 05:25

"Утримання Криму має стати нестерпним для окупанта"

— Зараз у Криму — хаос, — каже 41-річний Ескендер Барієв, член Меджлісу кримськотатарського народу. — До 30 листопада не працюватимуть школи. Стоять тролейбуси, обмежили рух авто, бо заправкам потрібен струм. Є перебої з водою, продуктами. Деякі населені пункти отримують по дві години електрики на добу. Тобто окупаційна влада не може впоратися із труднощами.

Ми бачимо неадекватні дії Москви. Висувають солдатів і танки до кордону з Україною. Посилили репресії проти кримських татар. Сьогодні приходили до батьків і цікавилися мною. На допит запросили сестру. Ходять по багатьох домівках. Залякують.

Від початку ініціатори блокади казали, що електрика — теж товар. Якщо блокада — повна, то треба перекрити і струм. Але це питання пов'язане з безпекою країни. Тому його має вирішувати Рада національної безпеки й оборони (РНБО. — "ГПУ"). Найближчим часом буде постанова Кабміну про припинення надходження на півострів ряду продуктів, крім електрики. Щодо неї останнє слово — за РНБО. Однак — у погодженні з лідерами кримськотатарського руху.

Татари на півострові підтримують блокаду, бо бачать, що Україна прагне повернути Крим. Її організувало громадянське суспільство, а не армія або влада. У частини активістів одна думка, в частини — інша. Та всі погоджуються: утримання Криму має стати нестерпним для окупанта.

Зараз ви читаєте новину «"Утримання Криму має стати нестерпним для окупанта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі