пʼятниця, 01 березня 2019 05:36

Утричі менше українців виїхали в Росію торік

Уперше з 2014 року Україна перестала бути головним постачальником мігрантів у Росію та опустилася на третє місце. Про це свідчать дані Федеральної служби державної статистики РФ.

Найбільший приріст мігрантів 2018-го в Росії був із Таджикистану — 31 тис. людей. На другій сходинці опинився Казахстан, звідки приїхали 26,5 тис. людей.

Торік 14,8 тис. українців мігрували в РФ. Роком раніше цей показник був утричі вищий. Тоді виїхали 47,6 тис. українських громадян.

– 2017 року значною частиною наших мігрантів у Росії були люди з українськими паспортами, які виїжджали туди з окупованих територій. Вони поїхали і навряд чи повернуться, — каже керівник соціологічної служби центру Разумкова Андрій Биченко, 45 років. — Тоді багато українців ще їздили в РФ на заробітки. Зараз стало простіше отримати роботу в Польщі, Чехії та інших країнах. Там вища зарплата і кращі умови праці, ніж у Росії. Це заохочує українців орієнтуватися на Європу. Ще однією причиною поїздок є родинні зв'язки, для яких конфлікт між країнами поки що не може стати перепоною.

2018-го у Росії побували 137,7 тис. українських громадян.

Зараз ви читаєте новину «Утричі менше українців виїхали в Росію торік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі