субота, 24 грудня 2022 00:30

Усик захистив титули чемпіона світу з боксу

Автор: GETTYIMAGES
  Після дев’ятого раунду Джошуа перемагав за рішеннями двох із трьох суддів. Проте українець виграв три чем­піонські раунди
Після дев’ятого раунду Джошуа перемагав за рішеннями двох із трьох суддів. Проте українець виграв три чем­піонські раунди

20 серпня в Джидді, Саудівська Аравія, український боксер 35-річний Олександр Усик переміг британця Ентоні Джошуа, 32 роки. Захистив титули чемпіона світу в надважкій вазі за трьома основними версіями.

Це був матч-реванш. Торік у вересні Усик переміг володаря трьох чемпіонських поясів Джошуа й уперше став чемпіоном світу в надважкій вазі. Раніше був абсолютним чемпіоном світу лише в першій важкій вазі.

Реванш Усика та Джошуа відтермінували через повномасштабне російське вторгнення в Україну. Олександр служив у лавах тер­оборони. 25 березня оголосив, що починає підготовку до реваншу.

Повторний бій вийшов складнішим для українського боксера. Інтрига тривала до фінального гонгу. Після дев'ятого раунду Джошуа перемагав за рішеннями двох із трьох суддів. Проте українець виграв три чем­піонські раунди. Це визначило його перемогу. Її Усик присвятив Україні та Збройним силам.

Ще в ринзі заявив про бажання провести об'єднавчий бій з британцем Тайсоном Ф'юрі — володарем титулу за версією Всесвітньої боксерської ради.

Зараз ви читаєте новину «Усик захистив титули чемпіона світу з боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі