четвер, 25 березня 2021 00:50

Українцям заборонили мати землю у Криму

20 березня в анексованому Криму почав діяти указ президента РФ Володимира Путіна, який забороняє іноземцям та особам без російського громадянства володіти землею в більшості районах півострова. Їх окупанти прирівняли до прикордонних ділянок РФ.

Заборона поширюється на Євпаторію, Керч, Ялту, Судак і 12 муніципалітетів Севастополя. Не стосується земель у Сімферополі, Джанкої, Красноперекопську, Білогірському, Красногвардійському та Первомайському районах.

— Нас про це не повідомляли, — каже полтавець Віталій Моргун, 47 років. У селищі Мирне біля Євпаторії має триповерховий будинок. — У російському реєстрі нашої землі немає. Вона належить Україні. Тому росіяни не хочуть її брати. Я воював в АТО. У Крим, якби і хотів, не поїду. Батьки теж не навідували дім. У нас там речі, які не можемо вивезти.

Якщо іноземці не передадуть права на власність землею, окупанти через власні суди прийматимуть рішення про примусовий продаж ділянок. Виручені гроші мають передавати колишнім власникам або в державну чи муніципальну власність із певним відшкодуванням ексгосподарям.

Зараз ви читаєте новину «Українцям заборонили мати землю у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі