понеділок, 06 серпня 2007 07:00

Українця підозрюють у зв"язках з "Аль-Каїдою"

На турецькому курорті Кемер затримали 25-річного українця Максима Ястремського та ізраїльтянина Максима Турчака. Американські спецслужби підозрюють їх у зв"язках із терористичною організацією "Аль-Каїда".

— Турецька поліція підозрює їх у махінаціях із банківськими рахунками та кредитними картками, — розповідає "ГПУ" співробітник Нацбюро Інтерполу. — Протягом 4 років Ястремський продавав інформацію про рахунки клієнтів різних банків світу, незаконно отримував гроші з таких рахунків. Також збував обладнання для виготовлення платіжних карток, паспортів та посвідчень водія.

До Туреччини чоловіки приїхали 23 липня й зупинилися в готелі. З ними були дві росіянки. Через 3 дні всіх чотирьох затримали на одній із дискотек. У Ястремського та Турчака поліція знайшла фальшиві паспорти, а також ноутбуки з базою даних про 5 тис. власників кредитних карток у США та країнах ЄС.

Нині затримані перебувають у турецькому СІЗО. Американські спецслужби перевіряють, чи продавали вони терористам дані про американські аеропорти та діяльність Пентагону.

У МЗС України кажуть, що Максим Ястремський не мав жодних зв"язків із "Аль-Каїдою".

Зараз ви читаєте новину «Українця підозрюють у зв"язках з "Аль-Каїдою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі