четвер, 01 квітня 2021 00:16

Убивцям платять утричі більше за лікарів

— Хорошая зарплата только у солдат и пожарных, — розповідає 38-річний Кирило з окупованої Горлівки Донецької області. — Стартует от 20 ­тысяч рублей (7,4 тис. грн. — ГПУ). Если пойдешь к первым, то пути назад нет, дорога в жизни закрыта везде. А ко вторым только по блату можно попасть.

Кирило родом з російського Норильська. Родина переїхала на Донбас, коли був малий. Батько працював шахтарем, мати — вчителькою. Кирило підтримував окупацію, служив у бойовиків.

— Раніше був пожежником, охоронцем, вантажником. Як почалася війна, пішов в ополчення, возив боєкомплекти на передову. Недавно зробив російський паспорт, друзі влаштували в міжвідомчу охорону. Охороняємо банк. Платять 15 тисяч (5,5 тис. грн. — ГПУ), для мене нормально. Наб'ю трохи стажу та поїду в Росію. Україна мені чужа.

Кирило розповідає про роботу для чоловіків на окупованому Донбасі.

— Я працюю вахтовим методом, — каже про свою діяльність. — Нас готують, як і поліцію. Постійно приїжджають із Росії куратори. Бігаємо, відпрацьовуємо бойові дії. Минулого місяця нас вчили, як правильно розганяти мітинги. Якщо хтось з мітингувальників кинув на землю недопалка, акція вже вважається незаконною, можна розганяти силою.

Говорить, що найбільше окупанти платять бойовикам.

— Педіатр у нас отримує близько 11 тисячі рублів, продавець — 12, в армії — від 20 до 30. Служити вигідно. Окрім нормальної зарплати, є повне забезпечення, дають великі відпустки, пільги. Можна без проблем вступити до вузу, поїхати служити в армію Росії. А там зарплата — від 100 тисяч.

Працездатне населення виїжджає з окупації.

— Тут залишаються тільки старики й військові, — каже Кирило. — Всі інші валять, куди можна. Можна в Україну, але в РФ простіше. Я хочу в Росію, десь на охорону порту.

Зараз ви читаєте новину «Убивцям платять утричі більше за лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі