середа, 17 червня 2009 07:37

У залі засідань депутатів виставили картини

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

18 картин відомого тернопільського художника Миколи Пазізіна експонують у залі засідань Тернопільської міської ради.

Виставку ініціювала мерія. Полотна Пазізіна висітимуть до 1 липня. Потім у залі  зроблять ремонт. Чиї саме картини показуватимуть після того, ще не відомо.

— Ідея належить міському голові Роману Заставному. Хочемо так популяризувати місцевих художників, — розповідає начальник прес-служби міськради Олег Удич. — Миколі Пазізіну нещодавно виповнилося 60 років. То вирішили почати з його полотен. Він автор понад 1200 картин різної техніки виконання. Більше 30 років малює навесні бузок. Відібрав кілька робіт для нашої виставки.

Надалі репрезентувати свої полотна у міськраді зможе кожен тернопільський художник. За оренду зали платити не треба. Умова одна — на картинах має бути зображений Тернопіль. У такий спосіб хочуть заохотити туристів приїздити до обласного центру.

— Зробимо ще спеціальні держаки, пристосування під картини. Бо виставки будуть постійними, — продовжує Удич. — Усі матимуть змогу ознайомитися з нашим мистецтвом. Зокрема, на День міста, 28 серпня, буде багато гостей. Поки виставлятимемо лише роботи тернополян. Звісно, якщо такі відомі вихідці з Тернопільщини, як Іван Марчук, захочуть експонувати свої картини, будемо тільки "за".

Нардепи вважають, виставка не заважатиме роботі.

— Треба бути дуже романтичними натурами, щоб картини відволікали від сесії. Хоча, на мою думку, сесійну залу варто прикрашати не пейзажами чи аквареллю, а портретами колишніх бургомістрів. Це б нагадувало про людей, які щось зробили для міста, — говорить депутат міськради від "Пори" Олег Макогін, 43 роки. — Але замовляти портрети довго й дорого. А картини — то чудовий початок.

Зараз ви читаєте новину «У залі засідань депутатів виставили картини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі