пʼятниця, 08 вересня 2017 07:35

У законі про реінтеграцію слова "війна" не буде

У законі про реінтеграцію слова "війна" не буде
Термін "АТО" пропонують замінити на "операція з оборони України". Фото: espreso.tv

У законопроекті про реінтеграцію Донбасу слова "війна" не буде, повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій 51-річний Юрій Гримчак.

Термін "АТО" пропонують замінити на "операція з оборони України".

— Ми можемо назвати це війною. Тоді фактично оголошуємо війну Росії. Сьогодні вона каже: "Нас там немає". Але коли оголошуємо війну, починаємо отримувати все, що може запропонувати російський ВПК: танки, артилерію, літаки, ракети і багато чого іншого. Це нам потрібно? — пояснив Гримчак.

Верховна Рада розглядатиме законопроект у другій половині вересня після сесії Генасамблеї ООН. 20 вересня на ній виступить президент України 51-річний Петро Порошенко з пропозиціями щодо миротворчої місії на Донбасі.

— Росію в законопроекті назвали агресором. Це те, чого від нас вимагають партнери і чого потребує Україна, — каже народний депутат 51-річна Ірина Луценко. — Під це вводять санкції європейської та світової демократичної спільноти. Вони нарешті зупиняють агресора. Запроваджуємо поняття самооборони згідно з 51-ю статтею Статуту ООН. Це дасть можливість вийти з поняття АТО та отримати легітимність застосування армії, сил спецпризначення і Нацгвардії.

Зараз ви читаєте новину «У законі про реінтеграцію слова "війна" не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі