середа, 08 вересня 2010 01:47

У трактора на перегонах відвалилися колеса

Автор: фото: Діна Шванева
  Трактори проїжджають калюжі болота завглибшки один метр на перегонах ”Трак прохват-2010” 4 вересня біля села Трудове у Криму. Також на ґрунтовій трасі долали різкі повороти, спуски і підйоми
Трактори проїжджають калюжі болота завглибшки один метр на перегонах ”Трак прохват-2010” 4 вересня біля села Трудове у Криму. Також на ґрунтовій трасі долали різкі повороти, спуски і підйоми

"Страха перед трассой нет. Мы и на работе ездим по болоту и ямам. Так что не привыкать", — каже Сергій Пащенко, механізатор із Херсонської області. 4 вересня він брав участь у тракторних перегонах "Трак прохват-2010" біля села Трудове під Сімферополем.

У Криму вдруге відбулися змагання трактористів. До балки Тубай з"їхалися 20 тракторів МТЗ, ЮМЗ і Т-40. Гонщики — трактористи сільських господарств Херсонщини, Запорізької області, Криму. 11 тис. глядачів спостерігали за змаганнями.

Із Росії кілька механізаторів приїхали тракторами із форсованими двигунами.

— Если подсилить мотор, то это уже неравные гонки, — каже Володимир Мірошниченко, директор кримського птахівничого заводу ім. Фрунзе. — Швидкість стандартного трактора на рівній дорозі до 40 кілометрів на годину. А форсований може їхати 60.

Змагаються на трасі завдовжки 1,6 км. Дорога ґрунтова з багатьма різкими поворотами, спусками і підйомами. Подекуди треба переїхати метрові калюжі й болото. Один трактор перекидається в яр, там зіштовхується із автоцистерною. Його витягають, він їде далі. В іншого відвалюються колеса.

Із Росії механізатори приїхали тракторами із форсованими двигунами

Найкращим механізатором України визнали росіянина Анатолія Бобровського. Його нагородили автівкою УАЗ-"патріот" та 20 тис. грн.

— Люблю на джипе погонять. Но машина и трактор — это небо и земля. На тракторе я получаю больше адреналина, — каже переможець.

Зараз ви читаєте новину «У трактора на перегонах відвалилися колеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі