неділя, 11 березня 2007 17:40

У Шустової розвалюється хата через зсув ґрунту

50-річна Світлана Шустова живе в Лубнах Полтавської області. Через зсув ґрунту у неї руйнується будинок. Минулого року впала одна стіна. На інших нещодавно з"явилися нові тріщини. Хата збудована з дерева та глини, обкладена цеглою. Будинок стоїть на правому березі річки Сула на околиці міста.

— Ще 1987-го тут виявили підземний хід. Тоді поряд утворилася яма глибиною у півтори людини. П"ять машин землі намостили, — розповідає жінка. — Просила виділити мені житло, однак нічого не отримала.

Жінка виховує трьох доньок. Ніде не працює через проблеми з серцем. Оформляє інвалідність.

Надія Іванова, 52 роки, живе по сусідству. Розповідає, що за кілька метрів од її будинку росли сливи. Через зсуви дерева поступово опинялися ближче до ріки, а п"ять років тому впали в воду. Стіни літньої кухні біля будинку потріскалися.

— Термінового відселення потребують 10 родин. Це 46 людей, — каже Олександр Тюменцев, 29 років, із відділу надзвичайних ситуацій міськвиконкому. — Вони мешкають у семи будинках. Один із них — багатоквартирний. Проте грошей на переселення поки не виділяють.

Проблема зсувів у Лубнах існує з 1998 року. Через це небезпечними в місті визнали сім вулиць. Там заборонили рух вантажівок. Власники будинків не мають права продавати своє майно.

Аби протистояти зсувам, містові щороку потрібно 2 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «У Шустової розвалюється хата через зсув ґрунту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі