четвер, 30 серпня 2007 07:09

У Солотвині закрили пункт пропуску до Румунії

Пункт пропуску "Солотвино—Сігет—Мармацієй" на українсько-румунському кордоні вже тиждень не працює через аварійний міст. На румунській стороні тріснула дерев"яна балка.

— На закриття кожен відреагував по-різному, — каже секретар Солотвинської селищної ради, що на Закарпатті, Ганна Бігун, 68 років. — Підприємці, які мають у Солотвині магазини, обурені, а прості селяни задоволені. Бо через новий пункт пропуску у селі стало шумно, різко зросли ціни на продукти у магазинах і на ринках. Але багато солотвинців заробляли на румунах: крутили бізнес на торгівлі продуктами, пальним, сигаретами.

Іншого автомобільного чи пішохідного переходу немає в радіусі 150 км. Найближчий пункт "Дяково" знаходиться у Виноградівському районі.

Перехід "Солотвино—Сігет—Мармацієй" було збудовано за кошти Євросоюзу. Румунська сторона вважає міст аварійним та небезпечним для життя людей. Ним користувалося 4000 румунів на добу.

Жителі Солотвина обіцяють розпочати акції протесту.

Зараз ви читаєте новину «У Солотвині закрили пункт пропуску до Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі