середа, 20 лютого 2008 07:04

У Славському киянин втопився у водоймі, рятуючи доньку

Киянин Олександр Кудінов, 41 рік, утопився минулої п"ятниці у штучній водоймі поблизу центрального схилу гори Тростян у селищі Славське Сколівського району на Львівщині. Під час спуску його 13-річна донька Христина Шевкопляс провалилася в люк резервуару з водою. Батько кинувся рятувати дитину.

Штучну водойму спорудили, коли облаштовували трасу, але не обгородили. Рівень води в ній був понад 2 м.

— Батько нахилився, щоб витягнути доньку, — розповідає Віталій Туровцев із прес-служби обласного управління МНС. — До поверхні води було близько метра. Дівчина потягнула його вниз.

Минулої п"ятниці температура повітря на Тростяні була -5°С. У крижаній воді батько з дитиною пробули понад півтори години. Намагалися вибратися, але не мали твердого під ногами. Щоб утриматися на плаву, зняли гірськолижні черевики.

Їхні крики про допомогу почули двоє хлопчаків. Вони спустилися до пункту рятувальної служби і повідомили лижний патруль. Коли рятувальники прибули до резервуару, Олександр Кудінов уже потонув. Чоловік помер від переохолодження тіла.

Посинілу Христину в шоковому стані терміново повезли відігрівати у найближчу приватну садибу "Три поросяти". Після цього дитину госпіталізували на спортивній базі "Динамо". Наступного дня її відправили на лікування до столиці.

Зараз ви читаєте новину «У Славському киянин втопився у водоймі, рятуючи доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі