четвер, 09 липня 2009 19:52

У санаторії виявили стафілокок

У санаторії "Перлина Карпат" під містом Мукачеве на Закарпатті, де отруїлися понад 70 школярів, санітарні лікарі виявили збудників захворювань — сальмонелу і стафілокок.

Учора з "Перлини" поїхали останні відпочивальники. Районна прокуратура Мукачевого 9 липня тимчасово припинила роботу санаторію. Після отруєння дітей 4 липня харчоблоки закладу не працювали. Сотню людей тричі на день возили годувати в Мукачеве — у кафе при готелі Інтурист.

— Збудники захворювань виявлені у змивах холодильників, посуді та продуктах, які подавали на обід 4 липня, — каже головний санітарний лікар області Віра Чиж. — Cальмонелу виявили і у двох працівників харчоблоку, а в кухаря — один із різновидів стафілокока.

— Це не правда, — каже головний лікар "Перлини Карпат" Степан Сікора. — Згідно з документом, який мені видала районна санепідемстанція, працівники харчоблоку здорові.

Сухі пайки, які дітям видали в дорогу, виявилися чистими. Санітарні лікарі кажуть, діти й вихователі отруїлися під час обіду в санаторії.

Зараз ви читаєте новину «У санаторії виявили стафілокок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі