вівторок, 01 серпня 2017 06:35

У РФ українцю дали 12 років тюрми за тероризм

До 12 років тюрми засудили в РФ українця Олексія Сізоновича, 61 рік. Звинуватили у підготовці теракту в місті Каменськ-Шахтинський Ростовської області. Також присудили штраф — 250 тис. рублів.

Сізонович з іще одним чоловіком створили злочинну групу у квітні 2014-го, стверджують російські слідчі. До Каменськ-Шахтинського їздив у травні минулого року. Нібито оглядав місцевий вокзал і визначав місце, куди можна закласти вибухівку. 28 серпня Олексія Сізоновича арештували біля вокзалу.

— Повідомлення про справу Сізоновича нам прийшло занадто пізно. Говорити про хід досудового слідства неможливо. З ним наші представники не спілкувалися. Але із почутого, очевидно, що вся справа побудована фактично на одних його свідченнях, — говорять в Генеральному консульстві України в Ростові-на-Дону.

З 2014 року в Росії засудили 17 українців і кримських татар. Усіх звинуватили у підготовці терактів і тероризмі. Найбільший термін отримав режисер Олег Сенцов — 20 років колонії. Ще 34 українці перебувають під слідством і сидять у слідчих ізоляторах Криму і Москви. Дев'ятьох громадян Україні вдалося обміняти.

Зараз ви читаєте новину «У РФ українцю дали 12 років тюрми за тероризм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі