вівторок, 02 березня 2010 07:28

У райцентрі розібрали новорічну ялинку

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

25 лютого в райцентрі Глобине на Полтавщині зняли новорічні прикраси із головної міської ялинки. Вона росте в центрі, перед готелем "Берізка". Тепер на тому місці залишилося п"ять металевих штирів, до яких кріпили дерев"яну огорожу навколо новорічного дерева.

Неподалік проходить місцева жителька Ірина Ігнатенко, 36 років.

— Хай би вже стояла до Великодня, — сміється. — Та ми до прикрашеної ялинки звикли. Це тільки гості міста дивуються. Кажемо, нас Новий рік ніяк не хоче залишати.

Ялинку прикрашали і прибирали комунальники.

— Хотіли раніше її розібрати, але вишкою ніяк було під"їхати, бо якраз випало багато снігу. Розбирали десь годину, витратили на це близько 200 гривень. Зазвичай розбираємо зразу після новорічних свят, — каже Максим Синицький, 27 років, начальник комбінату комунальних підприємств Глобиного.

Скаржиться, що глобинчани покрали та побили деякі іграшки, трохи понівечили огорожу. Скільки нанесли цим збитку, не підраховували.

— Чого вас так цікавить ця ялинка? Яка різниця, коли розібрали? До побачення, — відповідає телефоном "ГПУ" мер Глобиного 53-річний Сергій Ковнір на запитання, чому так довго не розбирали деревце. Відразу кладе слухавку.

Головну ялинку держави на столичному майдані Незалежності прибрали лише після 29 січня. До цього мерія Києва не мала грошей на демонтаж. За день до того, як ялинку мали розбирати, з неї поцупили двох іграшкових тигрів. 2009-го ялинка в столиці теж була до кінця січня. Цього року в Тернополі головна ялинка стояла до 28 січня, у Рівному та Чернівцях — до 24 січня, у Кременчуці на Полтавщині — до 30 січня. На її прибирання потрібно було 7 тис. грн, які мерія тривалий час також не могла знайти. В Івано-Франківську новорічне дерево прибрали лише після 2 лютого.

Зараз ви читаєте новину «У райцентрі розібрали новорічну ялинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі