середа, 16 травня 2007 07:08

У пологовому будинку померло 11 немовлят

Санстанція перевірила лікарів пологового будинку міста Кременчук Полтавської області. Виявилося, що один із них має стафілокок. Інфекцію знайшли також у двох породілей та п"ятьох немовлят.

Із початку року в цьому пологовому будинку померло 11 дітей. Дев"ятеро з них — у квітні. Ще четверо пішли з життя вже вдома. Такий показник був загалом за цілий 2006 рік.

— Цього разу зростання дитячої смертності викликане патологіями. У кожному випадку — комплекс причин, — запевняє завідувач міського відділу охорони здоров"я Валерій Литвиненко, 55 років. — Проводимо розслідування.

1994-го в Кременчуцькому пологовому будинку вже був спалах стафілококової інфекції. Остання провокує щонайменше 100 захворювань. Передається повітряно-крапельним шляхом, через брудні руки. У лікарнях може потрапляти до пацієнта під час перев"язок, роботи з хірургічними інструментами.

Стафілококи в організмі людини утворюють токсини. На тілі з"являються фурункули, чиряки або ячмінь. Починають прогресувати всі хвороби. Інфекція викликає зараження крові, запалення внутрішньої оболонки серця, що призводять до смерті.

Зараз ви читаєте новину «У пологовому будинку померло 11 немовлят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі