вівторок, 06 березня 2012 05:00

У пансіонаті для людей похилого віку згоріли дивани

— Зараз тут працюють усі: і санітарки, і кухарі, і бібліотекарі, і медсестри, і бухгалтерія. 15 жінок зчищають смолу, миють підлогу. Усі брудні. Стіна, де стояли дивани, вигоріла до цегли, — каже вранці 2 березня Тамара Миколаївна, працівниця Черкаського пансіонату для літніх людей.

Витирає на першому поверсі підлогу, скрізь чорні сліди. Дві інші жінки — стелять паперові доріжки, щоб не розносити смоляний бруд. Уночі в пансіонаті на четвертому поверсі сталася пожежа. Вигорів коридор, де стояли дивани. Вогонь гасили майже годину. Евакуювали 52 людини, більшість з яких інваліди-візочники.

88-річний Олександр Скляренко один із перших побачив пожежу.

— Коло мене лежить такий больний, що не встає. Уночі мене збудив, щоб винести йому сечу. Не встиг і банки взяти, відкрив двері, а в коридорі свєт: угол дівана горить, — Олександр Скляренко тримає шкарпетки. — Я побіг по коридору будити всіх, кричав "Пожар". Добіг до кінця, заплутався в вазонах. Уже не було чим дихати, нічого не видно. Відкрилися двері, вийшла санітарка і завела мене на третій поверх. Усю одежу зняв, віддав у прачечну. У кімнаті сажі великої немає, але така пилюка від пожару посідала на речі, що ні за що не можна взятися. Постіль познімали стірати.

— Пожежа сталася, бо один із наших підопічних не затушив цигарку. Від неї загорівся диван у коридорі, — говорить директор пансіонату Анатолій Ситник, 56 років. — Одна жінка отримала опіки: вона взялася за палаючий диван, коли її вивозили з кімнати. Опіки — першого ступеня, тобто це невеликі ушкодження, які лікують у домашніх умовах. Але так як жінці 80 років, її відвезли в лікарню.

Зараз ви читаєте новину «У пансіонаті для людей похилого віку згоріли дивани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі