четвер, 13 серпня 2009 08:20

У новій церкві першим вінчався велогонщик Володимир Білека

У центрі міста Дрогобич на Львівщині в неділю освятили храм Успіння Пресвятої Богородиці. Церкву будували за кошти парафіян 14 років. Це двопрестольний храм Української православної автокефальної церкви.

— Останні дні перед освяченням ще вкладали підлогу, — розповідає настоятель храму Михайло Бачинський, 53 роки. — За два дні 300 "квадратів" плитки поклали. Люди і вдень, і вночі працювали, чергувалися. Залишилося закінчити розпис на стінах. Майстри, які розмальовували куполи, зараз у Києві розмальовують Феодосіївський храм. Хочемо намальовані ікони та біблійні сюжети вішати на стінах, як картини, у рамках.

Церкву освячували митрополит Мефодій з архієпископом Феодосієм. Їм прислуговували 35 священиків. На освячення прийшли понад 3 тис. городян. Громаду привітали листами губернатор Львівщини Микола Кміть і народний депутат Олексій Радзієвський.

Першими шлюб у новоосвяченій церкві брали велогонщик Володимир Білека та італійка Сара. Володимир родом із Дрогобича, понад п"ять років живе в Італії. Останній рік полишив велогонки.

— Ми були на вінчанні, бо це товариш нашого племінника, теж велогонщика Ярослава Поповича, — розповідає Олена Веселовська з Дрогобича. — Пара розписалася в Італії, а тут вирішили вінчатися. Церемонію вели українською та італійською. Усім гостям новий храм сподобався. Казали, світлий і просторий.

Увечері на подвір"ї церкви виставили кілька рядів стільців. Перед парафіянами виступали хорові колективи з усього району. У Дрогобичі живуть понад 5 тис. вірян УАПЦ.

Зараз ви читаєте новину «У новій церкві першим вінчався велогонщик Володимир Білека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі