пʼятниця, 11 вересня 2009 07:48

У листопаді вісімка ще працюватиме

Компанії мобільного зв"язку передбачають незручності для абонентів. Пов"язано це із запланованою на 14 жовтня зміною порядку набору міжміських номерів. Замість 8 треба буде набирати 0.

Протягом вересня компанії мають розіслати клієнтам повідомлення про нові правила набору.

— Перехід на нову систему нумерації пов"язаний із підготовкою до чемпіонату з футболу Євро-2012, — переконаний 59-річний Олег Проживальський із компанії "Мобільні телесистеми". — Вона діє у країнах Європи. Від вісімки відмовилися у більшості країн, які входили раніше в СРСР. Туристи, які приїздять в Україну, довго призвичаюються до нашої системи набору.

— Ми розуміємо, що за день важко все змінити, — додає Проживальський. — У багатьох людей в адресних книгах телефонів номери починаються з вісімки. Вносити зміни їм доведеться вручну. Тому до лютого для наших абонентів діятиме старий і новий варіанти набору — через вісімку і через нуль. Пізніше про зміни в наборі повідомлятиме автовідповідач.

Абоненти "Київстар" використовуватимуть обидва методи набору — через 8 та 0 — до 14 листопада 2009-го. Компанія "Лайф" трохи довше — до 30 листопада.

Одночасно дзвонити на міжмісто через 8 і 0 певний час зможуть і власники стаціонарних телефонів, яких обслуговують цифрові автоматизовані телефонні станції. Таких в Україні більш як 60%. Там, де стоять аналогові АТС, вісімка не діятиме з 14 жовтня.

Витрати на перехід на 0 компанії обіцяють взяти на себе. Зі слів представника МТС, компанії нововведення обійдеться у кілька десятків мільйонів гривень. Послуги клієнтам через це не здорожчають.

Нововведення не стосується номерів, які починаються в мобільниках з +380. Їх змінювати не потрібно.

Зараз ви читаєте новину «У листопаді вісімка ще працюватиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі