вівторок, 13 березня 2007 17:17

У Кам"янці-Подільському з"явиться кінна поліція

Парки та каньйон річки Смотрич у місті Кам"янці-Подільському Хмельницької області за місяць патрулюватимуть міліціонери-вершники. Нині шестеро працівників міського відділу УМВС навчаються поводитися з кіньми.

Тварин закупили в племінному господарстві неподалік райцентру Чемерівці.

Зараз чотирьох російський рисаків та двох жеребців української верхової породи утримують на території навчального господарства Подільського державного аграрно-технічного університету. Тренує міліціонерів 47-річний Микола Рачковський, керівник місцевої школи верхової їзди.

— У місті всі знають, що я тримаю коней, — каже він. — Якось підійшов до мене начальник міліції Микола Семенишин і розказав про ідею. Мовляв, на Сумщині кінна міліція працює дуже ефективно, треба й собі зробити. Він теж у мене вперше в сідло сів. Добре тримався, але наступного дня на крепатуру скаржився.

Підтримує задум і міський голова Олександр Мазурчак. Він пояснює, що в місті багато крутих спусків та підйомів. Тож патрулювати вулиці правоохоронцям стане значно легше. Мазурчак також сподівається, що кінний загін привабить до Кам"янця туристів.

Зараз ви читаєте новину «У Кам"янці-Подільському з"явиться кінна поліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі