вівторок, 30 грудня 2008 16:44

У Євпаторії поховали всіх жертв вибуху

Будинок на вул. Некрасова, 67, де стався вибух, розташований у центрі Євпаторії. Іти до нього 10–15 хв. від автовокзалу, куди під"їжджають маршрутки з Сімферополя. 5-поверхівка на п"ять під"їздів стоїть уздовж центральної траси. Два зруйновані під"їзди огороджені стрічкою. Незважаючи на відселення, у вцілілій частині дому світяться вікна.

У суботу прибрали завали, техніку й кран. На виметеному фундаменті колишніх під"їздів лежать кілька букетів гвоздик і троянд. У куточку — ікона Божої Матері.

Міліціонер просить розійтися людей, які зібралися біля зруйнованого будинку. Вони відходять, сперечаються, що ж спричинило вибух.

— Це все наша Альма, — каже один із них.

"Альмою" тут називають кар"єр у Альмінській долині за Сімферополем. У ньому виготовляли будматеріали, з яких у кримських містах раніше зводили п"ятиповерхівки. Після землетрусу у Вірменії 1988-го визнали: ці будівлі не відповідають нормам сейсмостійкості. Нові вже споруджували в Криму міцнішими.

— Он на магазині навіть криша вціліла, — вказує рукою на кіоск чоловік. — Значить, вибухової хвилі майже не було. А під"їзди розвалилися від поштовху, як картковий домік.

У понеділок затримали трьох підозрюваних у трагедії на вул. Некрасова — директора комунального підприємства "Житловик-1", майстра і газозварника. У підвалі будинку була слюсарня, мешканці відчували запах газу. У день вибуху там щось зварювали, кажуть євпаторійці.

Нещодавно міністр праці Людмила Денисова надала постраждалим нові квартири. У новобуді в Євпаторії на вул. Миру сім"ям потерпілих дали ключі від 44 квартир. По 100 тис. грн поклали на рахунки чотирьох родин. У санаторії "Феміда" живуть 137 мешканців будинку на Некрасова. Із держбюджету виділили на допомогу 70 млн грн.

Зі слів працівників прес-служби президента України, Віктор Ющенко не задоволений результатами розслідування причин обвалу будинку. Вчора до Євпаторії вдруге їздила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко.

Учора ховали останніх п"ятьох жертв вибуху. Усього на вул. Некрасова загинули 27 людей.

Зараз ви читаєте новину «У Євпаторії поховали всіх жертв вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі