пʼятниця, 18 серпня 2017 00:00

У двох містах виявили холеру

Збудник холери виявили в Миколаєві у річці ­Інгул. Спеціалісти досліджують ­наявність інфекції в Південному Бузі та Дніпро-Бузькому лимані, що розташований у Миколаївській і Херсонській областях.

Із 15 серпня заборонили купатися в усіх водоймах поблизу Миколаєва. У лікарнях міста створили запаси ліків проти холери. Мають 60 флаконів потрібних медичних препаратів.

Кишкову паличку виявили й на всіх пляжах Одеси. Інфекція з'явилася після сильної зливи, що змила в Чорне море бруд з узбережжя. Фахівці рекомендують не купатися на міських пляжах.

Найбільше від інфекцій страждають діти, які ковтають воду під час купання, говорять медики.

— Холеру можна підхопити у воді чи від річкової риби. Перший симптом захворювання — діарея. Потім починається нудота, — каже головний лікар Миколаївської обласної інфекційної лікарні Світлана Федорова, 45 років. — Стан інфікованого може швидко погіршуватися. Бувають летальні випадки. Інколи від отруєння до смерті минають 5–6 годин.

Холера — гостра інфекційна хвороба. Її спричиняє мік­роб, що витримує низьку температуру.

Зараз ви читаєте новину «У двох містах виявили холеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі