четвер, 29 вересня 2011 06:15

У цирку ведмедям дають пиво і морозиво
8

Ведмедиця Лора катається на самокаті. Вона працює в цирку 13 років
Фото: фото: Ольга Камєнєва
Дресирувальник Микола Козирєв виступає на арені столичного цирку з тигром Елтоном на презентації програми ”Просто супер”. За день тигр з’їдає вісім кілограмів м’яса. Любить молоко, яйця і пророщений овес

— Мам, а ти сфотографіруєш мене з обізяною? Купиш чіпси, парик і палочку з мигалками?— питає маму 5-річна Аліна біля столичного цирку.

22 вересня тут презентували програму "Просто супер". На прем'єру запросили дітей з багатодітних родин і сирітських будинків.

Програму відкриває "Атракціон хижих звірів" під керівництвом Юлії та Миколи Козирєвих. У ньому беруть участь два леви, по чотири левиці й тигри. Хижаки стрибають через спини одне одного та палаючі кільця. Дресирувальниця кожному дає по шматку м'яса, яке дістає зі шкіряної сумки.

— Дресура заснована на системі заохочень і покарань, — розповідає вона. — Якщо все правильно зробив, то отримав шматок м'яса, не послухався — сидиш голодним. Перед виходом на сцену їх не годуємо, бо не будуть працювати. Удень дорослий тигр з'їдає 8 кілограмів м'яса. Даємо їм також молоко, яйця і пророщений овес.

Наприкінці номера Юлія лягає біля лева Кубика. Кладе голову йому на живіт, поплескує по гриві.

— Кубика ми купили на вулиці в якогось дядька за 600 доларів. Він був рахітичним, мав скалічену лапу. Я сама його виходила. Возилася, як із малою дитиною. Навіть із пляшечки доводилося годувати. Він вилюднів і став нашим солістом.

Мавпа переміряла весь одяг дружини і погризла її телефон

Юлія виступає з тиграми четвертий рік.

— До того шість років доглядала за хижаками — прибирала вольєри і годувала. Усе змінив випадок. Із харківського зоопарку викрали новонароджену левицю. Вона опинилася у вуличного фотографа. Удень він фотографував із нею людей, а вечорами знущався. Коли ми її у нього забрали в цирк, вона боялася всіх чоловіків. Забивалася в куток і шипіла. Мене попросили її погодувати. Коли зайшла у клітку, вона підповзла і поклала голову мені на коліна. Тоді зрозуміла, що зможу дресирувати левів.

На сцену виходить мавпа 14-річна Даша. Вона піднімає спідницю і показує рожеві панталони.

— Думав, шо стріптіз тільки тьоті танцюють, — каже батькові 9-річний Денис. — А оказується, шо і обізяни вміють таке робить. Завтра хлопцям у класі розкажу, то вони зо сміху повмирають.

Мавпа Малиш, 5 років, жонглює кульками, стрибає на батуті й робить сальто під куполом цирку.

— Малиш зовсім не боїться висоти, — розхвалює свого вихованця дресирувальник Юрій Грошев. — Одного разу забирав його додому. То він увесь вечір катався на люстрі й показував мені язик. Даша спокійніша, але теж може викинути коника. Вирішив їй зробити подарунок на 8 Березня — випустив із клітки, щоб погуляла по квартирі. Вона переміряла весь одяг моєї дружини і погризла її телефон.

Дресирувальниця 45-річна Тетяна Шаботько виступає з ведмедицями: Лора катається на самокаті, а її сестра Даша — на скейті.

— Щоб поставити номер із ведмедем, треба репетирувати рік день у день, — розповідає Тетяна. — Дресируванню вони піддаються легко, але з ними треба бути обережним, бо можуть вкусити за руку. Зимою стають агресивнішими. Мають впадати у сплячку, а тут доводиться працювати. Наші ведмеді вегетаріанці. У день з'їдають 4 кілограми овочів, 2 кілограми фруктів і стільки ж хліба. Делікатесами вважають яйця, мед, олію, сіль і дріжджі. На Новий рік усім купуємо по пляшці пива, а наймолодшій Даші — морозиво.

Зараз ви читаєте новину «У цирку ведмедям дають пиво і морозиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі