четвер, 29 липня 2010 00:00

У центрі міста вибухнула кульова блискавка

— Була тиха похмура погода. Дощ іще не почався. І раптом несподівано яскраве світло. Одразу, ніби вибух, шалений грім, — каже львів"янин Михайло Кориця, 25 років.

У вівторок о 12.40 він ішов львівським просп. Шевченка в напрямку до "МакДональдз", що в центрі. У цей час вдарила кульова блискавка.

— Старенька бабця біля мене впала на плитку, прикрила голову. Видно, спрацював інстинкт самозахисту з часів Другої світової, — сміється Михайло. — Я подумав, вибухнув якийсь автомобіль. Озирнувся і зрозумів, що це був грім.

Після блискавки в офісах у будинку N11 зник Інтернет. У фірми "Чумак" вийшли з ладу два комп"ютери.

— Блискавка вдарила між нашим домом і будинком "Світоча" навпроти, по другу сторону проспекту. Не долетіла чотири метри до нашого відчиненого балкона, — говорить 58-річний Ігор Бачун із "Прес-клубу". Його офіс розташований на другому поверсі будинку N11. — Над "Світочем" з"явився жовтий дим дуже яскравого кольору, як зафарбований. Запаху не було.

Після розряду спрацювала сигналізація у близько 100 автомобілів, які були припарковані на проспекті. Зчинився шум, перелякані водії вибігали з будівель.

Яскраве світло бачили й охоронці бізнес-центру на пл. Петрушевича, за 500 м від удару.

Зараз ви читаєте новину «У центрі міста вибухнула кульова блискавка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі