пʼятниця, 15 вересня 2017 07:00

У Білорусі почалися військові навчання "Захід-2017"

Спільні російсько-білоруські військові навчання "Захід-2017" розпочалися у Білорусі 14 вересня. Триватимуть тиждень. В Україні і балтійських країнах заявили, що маневри можуть перерости в агресію проти них.

У навчаннях беруть участь 7,2 тис. білоруських та 5,5 тис. російських військових. Задіяні до 70 літаків і вертольотів, 680 одиниць бойової техніки. За легендою, на Білорусь напала вигадана країна Вейншорія. А війська Росії допомагають відбивати напад.

– Навчання можуть послужити розгортанню ударних угруповань російської армії. Їх РФ може використати проти України і держав, що мають спільний із нею кордон, – каже український міністр оборони Степан Пол­торак.

Росія може не вивести частину своїх солдатів після на­вчань і залишити їх у Білорусі, говорить командувач військами США в Європі Бен Ходжес.

15 вересня в Україні закінчуються військові навчання "Непохитна стійкість-2017". Тривали чотири дні у Львівській області. Частину завдань військові виконували по всій території країни.

Окрім українських, брали участь майже 2,5 тис. солдатів із 14 країн світу. Серед них США, Канада, Італія, Туреччина, Велика Британія.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі почалися військові навчання "Захід-2017"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі