вівторок, 13 травня 2008 07:06

Трьох учнів вигнали з тестів з історії України

У середу 83 596 учнів-випускників писали тест з історії України. На вирішення 60 завдань вони мали дві години.

У Центрі оцінювання якості освіти кажуть, що тестування минуло без порушень. Однак представники громадської організаціі "Опора" зафіксували два випадки — у Чернігові та Харкові.

— На пункті тестування N198 із 269 завдань 85 були з хімії. У Харкові учням не вистачило бланків із завданнями, тому їх роздруковували на ксероксі. Через це тестування там почалося на 20 хвилин пізніше, — розповідають в "Опорі".

У Вінниці з тестування вигнали трьох учнів, які хотіли списати. Один із них зробив записи в мобільному телефоні.

— Ці учні не зможуть пройти тестування 2008-го. Списування не належить до поважних причин, через які можна зареєструватися на повторне тестування, — каже директор Вінницького центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко.

15 травня стануть відомі результати тестування з української мови та літератури. Їх можна буде дізнатися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти, ввівши персональні дані: прізвище, ім"я, по батькові, серію та номер документа, за яким реєструвалися на тестування.

Наступний тест із всесвітньої історії пройде 14 травня. На нього зареєструвалося 7 739 осіб. У п"ятницю писатимуть тест із хімії.

До 5 червня триває додаткова реєстрація на зовнішнє тестування для тих, хто з поважних причин не зміг зареєструватися раніше. Воно триватиме з 26 червня по 4 липня.

Зараз ви читаєте новину «Трьох учнів вигнали з тестів з історії України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі