середа, 30 грудня 2009 17:33

Три пляшки горілки везе з України китаянка батькові

26 грудня в міжнародному терміналі Бориспільського аеропорту люди сидять на валізах. Кілька міжнародних рейсів затримують через нельотну погоду.

Львів"янка Юлія Грунзак, 19 років, виглядає з-поміж подорожуючих свого приятеля. Вона навчається в Європейському університеті. За кордон летить уперше. Два тижні відпочиватимуть в Гоа в Індії. Там святкуватимуть Новий рік, її день народження і Різдво. Чекає, коли оголосять посадку на літак до Москви. До аеропорту індійської столиці Делі летітимуть ще 7 год.

— Різдвяних вареників не буде, будуть екзотичні страви. Тому набрала з собою активованого вугілля й антибіотиків. Зробила щеплення від малярії. Запакувала аж два купальники. На свята купатимуся в океані.

Родина з Білорусі летить ушістьох до Бангкоку в Таїланді. Рейс затримують на 3,5 год.  10-річна Настя наклацує смс-повідомлення, 3-річна Катерина бігає навколо сумок. За нею наглядають дід і баба.

— Мы так уже раз пятый отдыхаем, — каже мати дівчат Ірина, 36 років, із Гомеля. — Торік були на Різдво — не було ні куті, ні Діда Мороза. Зате влаштували шоу трансвеститів. Ми спочатку не повірили, що то чоловіки — такі гарні, жіночні. У Таїланді найдешевша операція — з перетворення на жінку.

Родина з Одеси чекає на рейс до Таїланду. Подарунки до Нового року купуватимуть там.

— А смысл, тащить лишние вещи? — каже Сергій, 37 років. Дружина, 36-річна Олена, киває. — Захотілося екзотики, набридло олів"є і телевізійні "блакитні вогники". Ялинку ми й так не ставимо, бо дружині шкода. Може, надовше там залишимося. У нас вільний графік.

— Хочу в глибинку потрапити, побачити, як люди живуть. Я фотограф, — каже Олена. Найдешевший тижневий тур до Таїланду коштує від $790.

До Хургади в Єгипет подружжя 33-річний Віталій і 32-річна Ірина Дегтярі взяли мандарини й горілку. Вони з міста Кузнецовськ на Рівненщині, працюють на атомній станції. Летять утрьох із колегою по роботі Олександром. Повертаються 2 січня.

Наливають каву з молоком із термоса. У кав"ярнях аеропорту вона коштує 50 грн. Олександр дістає канапку з копченою ковбасою й маринований огірок. До відльоту ще 2 год.

— Як взнали, що в Карпатах снігу нема і дощ пішов, перебронювалися на Єгипет, — пояснює. — Там воду на схил подають, слалом буде. Шампанського з собою не брали, бо бутилка важка. У нас ол інклюзів — все включено.

У черзі на реєстрацію стоїть китаянка Юйхуї Хуан, 20 років, із Пекіна. Котить чотири валізи на візку. Вона три роки навчається в Києві, повертається додому на Новий рік. Її чекають батько Той Хуан і мати Сін.

Торік святкувала в Україні.

— Очень интересно, много люди, большой елка. Нравится шампанское, чуть-чуть нормально, голова не болеть. Люблю оливье, учус готовит. Сначала смотрел, потом вместе готовил. И борщ люблю. У нас в Китай нет борщ вообще. Домой на подарок везу водка, три, для папа. Китайский водка и тут — неодинакова.

Цьогоріч китайці святкуватимуть Новий рік 13 січня. Щороку дата змінюється. На свято готують рибу і курку.

Американка Шерил Норіс, 48 років, вмостилася долі на кахлі біля чемоданів. Летить із чоловіком до Нью-Йорка. 48-річний Тед відкрив ноутбук і перевіряє електронну пошту.

— У нас 24 грудня приходить Санта Клаус, — каже Шерил. — Ставимо для нього молоко й лишаємо печиво. У домі вішаємо гірлянди і шкарпетки — щоб Санта міг туди покласти подарунки. Ми лишили подарунки родичам ще до того, як прилетіли в Україну.

— В Америці різдвяні товари починають продавати ще з Дня подяки, — додає Тед. — Це свято дуже комерційне — усе орієнтовано на гроші. У нас п"ятеро дітей. Намагаємося їх виховати так, щоб розуміли: Різдво — це насамперед день, коли народився Ісус.

Киянки Еліна й Леся грають на валізі у кості. Кидають п"ять кубиків на книжку з детективами. Записують результати у зошит.

— Це як покер, тільки легше, — пояснюють. — Новий рік в Єгипті нудний, араби-аніматори наряджаються Дідами Морозами. Але нас чекає компанія наших друзів-росіян, буде весело. Взяли з собою шампанське і цукерки "Вечірній Київ".

Зараз ви читаєте новину «Три пляшки горілки везе з України китаянка батькові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі