субота, 09 лютого 2008 07:13

Торговий центр знесуть для Євро-2012

До 1 червня цього року поблизу стадіону "Олімпійський" у Києві демонтують недобудований торговельно-розважальний комплекс "Троїцький". УЄФА забороняє проводити на стадіоні матчі фіналу Євро-2012, якщо його не знесуть.

— До 10 лютого столична влада з інвестором за сприяння уряду утворять робочу групу, — каже віце-прем"єр Іван Васюник, 47 років. — Вона має визначити суму збитків, яку влада береться відшкодувати інвесторові за ліквідацію будівлі, й механізм відшкодування.

Раніше експерти ринку нерухомості оцінювали недобудований торговий комплекс у 1 млрд грн.

— Інвестор не чекає грошової компенсації. Йому запропонували пошук земельної ділянки. Нехай обирає, — зауважує Васюник.

Влада й забудовник торгового центру підписали меморандум про знесення. На підписанні владу представляли віце-прем"єр Іван Васюник, міністр молоді та спорту Юрій Павленко, голова агентства з питань підготовки до Євро-2012 Євген Червоненко і президент Федерації футболу України Григорій Суркіс. Із боку забудовника — товариства "Юджин" — бізнесмен Вадим Новинський.

Водночас повинні почати проектні роботи з реконструкції "Олімпійського". На думку віце-прем"єра, стадіон почнуть експлуатувати не пізніше як 1 червня 2010 року. До цього часу УЄФА вимагає здати всі об"єкти футбольної інфраструктури.

У Дніпропетровську та Донецьку будівництво стадіонів має завершитися влітку. У четвер визначили компанію, що споруджуватиме стадіон у Львові. Ще раніше приступили до реконструкції стадіонів Одеси та Харкова. Крім реконструкції "Олімпійського" в Києві має початися будівництво ще одного стадіону, де пройдуть матчі Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «Торговий центр знесуть для Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі