пʼятниця, 16 травня 2008 07:14

Тимошенко обговорювала приватизацію з Коломойським і Медведчуком

У неділю прем"єр-міністр Юлія Тимошенко проводила таємні переговори з мільярдером Ігорем Коломойським та Віктором Медведчуком — колишнім головою Адміністрації президента Леоніда Кучми. У БЮТі подейкують, що домовлялися про продаж акцій шістьох обленерго та приватизацію Одеського припортового заводу.

Тимошенко нібито хоче продати цю власність комусь із українських олігархів. Адже закордонні інвестори побоюються брати участь у цій приватизації. Вони не розуміють, хто керує Фондом держмайна. Президент підтримує Валентину Семенюк-Самсоненко, а прем"єр — Андрія Портнова. Натомість у вітчизняних олігархів після продажу забрати завод буде важко. Вони вміють захищатися від реприватизації і через суди, і силою.

2005-го президент звільнив Тимошенко з посади прем"єра, зокрема за відстоювання інтересів Ігоря Коломойського. Нікопольський завод феросплавів уряд забирав у Віктора Пінчука — зятя Леоніда Кучми. Передати його мали Коломойському. Віктор Ющенко назвав це "боротьбою однієї шайки з іншою".

На парламентських виборах Коломойський підтримував БЮТ. Однак нещодавно вони посварилися: прем"єр намагалася забрати в нього контроль над "Укрнафтою".

Про перехід Віктора Медведчука до команди прем"єра заговорили торік. Тимошенко цього не заперечує.

— Якщо Віктор Медведчук поїде у Росію і підпише геніальну угоду по газу, то я йому скажу спасибі, — сказала прем"єрка 27 березня 2008-го.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обговорювала приватизацію з Коломойським і Медведчуком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі