четвер, 10 вересня 2020 00:00

Тараса Кубійовича снайпер убив під час перемир'я
3

Старшина 25-ї парашутно-десантної бригади 20-річний Артем Бондаренко згорів у бліндажі, коли намагався врятувати військове майно
Фото: druzi.biz.ua
38-річний Віталій Грицишин із 54-ї механізованої бригади підірвався на мінному полі. По ньому відходили з побратимами, рятуючись від пожежі
У 50-річного Тараса Кубійовича із 14-ї бригади імені Князя Романа російський снайпер влучив, коли той стояв на варті на позиції

Із 31 серпня по 7 вересня на Донбасі загинули п'ятеро українських військових. Із 27 липня триває перемир'я. За 42 дні бойовики порушили його дев'ять разів.

2 вересня загорілася трава та ліс на умовній лінії розмежу­вання Щастя — Лобачеве — Лопаскіне — Трьохізбенка на Луганщині. Вогонь спалахнув одразу в шістьох місцях за кількасот метрів від позиції сил ООС.

— Характер виникнення епіцентрів горіння та їх розповсюдження свідчить про навмисний підпал, — кажуть у штабі ООС.

Військові та рятувальники кинулися гасити пожежу, але вогонь дійшов до позицій. Загорілися бліндажі, довелося рятувати майно. В одному бліндажі згорів головний сержант 25-ї десантно-парашутної бригади 20-річний Артем Бондаренко. Його командир і ще один побратим обпекли 45% шкіри.

Артем Бондаренко родом із Дніпра. На російсько-українській війні з 2014 року. Воював у Пісках, Донецькому аеропорті, в Авдіївській промзоні.

Приборкати вогонь не могли кілька днів. 6 вересня полум'я охопило околиці села Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області.

Рятуючись від вогню, військові вийшли в сіру зону і там підірвалися на міні. 38-річний Віталій Грицишин загинув.

Того ж дня на невідомому вибуховому пристрої біля селища Новгородського поблизу Торецька Донецької області підірвалася автомобільна розливна станція АРС-14, що їхала до пожежі. Двоє військових зазнали поранень. Наступного дня один помер у лікарні Дніпра.

6 вересня снайпер бойовиків убив 50-річного Тараса Кубійовича із 14-ї механізованої бригади ім. Князя Романа. Він ніс варту на позиціях поблизу Причепилівки Новоайдарського району Луганської області.

Снайпер здійснив один постріл. Побратими Кубійовича відкрили вогонь у відповідь.

Тарас Кубійович родом із села Вільхівці Городенківського району Івано-Франківської області. Був підприємцем. На війну пішов у вересні 2015-го за мобілізацією. Був поранений, але повернувся на службу за контрактом. Вдома залишилися мати, дружина та донька.

7 вересня у лікарні від опіків помер 20-річний Руслан Волков, матрос, вогнеметник 35-ї окремої бригади морської піхоти. Він підірвався на невідомому вибуховому пристрої біля Новгородського.

— Російські найманці спеціально відкрили вогонь прицільно, — каже політолог ­Костянтин Батозський, 40 років. — Щоб Володимир ­Зеленський не використовував перемир'я на користь партії "Слуга народу" на місцевих виборах.

Росіяни досягнули і глобальнішої цілі. РФ зараз у напружених відносинах із Заходом через отруєння Навального, втручання в білоруські протести. Захід не встигає реагувати одночасно на все, розпорошується, немає руху по жодному напрямку. Це вигідно Росії. Путін чекає початку виборчої кампанії у США. Тоді Білий дім не пильно стежить за подіями за межами Штатів, і Кремль може влаштовувати диверсії. Хаос є атмосферою, в якій Путін почувається впевнено.

Зараз ви читаєте новину «Тараса Кубійовича снайпер убив під час перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі