середа, 13 квітня 2011 01:00

Святослав Сенчина зірвався зі скелі

Автор: фото з сайта www.extrem.lviv.ua
 

10 квітня загинув львівський альпініст 70-річний Святослав Сенчина. Він тренував молодь на Чортових Скелях у місті Винники.

— Приймав фізичні нормативи. Потім показував, як правильно спускатися з гори. Усе зробив, як завжди, закріпив страхове спорядження. На висоті 10 метрів раптом вузол розв'язався. Може, погано що було затягнуто. Упав, сильно забився, — розказує двоюрідний брат покійного 45-річний Назар Новосад.

Сенчина займався альпінізмом із 19 років. Здійснив понад 220 складних сходжень на гірські вершини. Підкорив усі п'ять гір-семитисячників колишнього Радянського Союзу. За це отримав неофіційне звання "Сніжний барс".

— Велика людина пішла від нас, надзвичайно доброї душі. Не одне покоління справжніх альпіністів виховав, — говорить про колегу Сергій Федірко, 47 років, президент гірського клубу "Екстрем". — Досі, незважаючи на вік, постійно виїздив у гори. У Крим, Карпати, Кавказ, Памір, Тянь-Шань, Високі Татри, Альпи. Там керував навчально-тренувальними зборами.

У спортсмена залишилися дружина Віра та дочка Ольга.

Зараз ви читаєте новину «Святослав Сенчина зірвався зі скелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі