пʼятниця, 08 вересня 2017 00:25

Священик відмовився відспівати померлого

Священик Української греко-католицької церкви Іван Громик відмовився безкоштовно відспівати померлого чоловіка в селі Коропуж Городоцького району на Львівщині. Вимагав, аби родичі покійного заплатили 700 грн йому і 200 — диякону.

— Отець сказав, мій батько не ходив у церкву. Значить, у храм його не можна заносити, а закопати, як скотину, — розповідає донька померлого Галина Швець. — Перед смертю відмовив татові у сповіді. До церкви таки пустив. Але за поховання вимагав гроші собі й диякону, яким є його дружина. Сімейний бізнес. Казав, якщо не дамо грошей, то припинить похорон і на цвинтар не йтиме. Мовляв, жалійтеся, куди хочете. Він нікого не боїться.

— Подібні випадки не поодинокі. Священик не лише встановив тарифи на церковні послуги, але і зневажливо ставиться до парафіян, — говорить місцевий житель, не представляється. — Минулого року батюшка сказав, хто хоче, щоб кожної суботи проводили службу за померлих — давайте карточку і платіть 100 гривень. Було так, що йшли діти на причастя. І за кожного батьки мали платити по 200 гривень.

Примусових внесків немає, лише добровільні, говорить Іван Громик. У Стрийській єпархії УКГЦ звинувачення проти священика називають наклепом.

Зараз ви читаєте новину «Священик відмовився відспівати померлого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі