вівторок, 29 грудня 2009 07:29

"Свободу" закидали яйцями в Севастополі

"Свободу" закидали яйцями в Севастополі

У суботу в Севастополі комуністи й активісти проросійських організацій побили і закидали камінням, яйцями й арматурою 150 прихильників Всеукраїнського об"єднання "Свобода".

О 16.00 вони пройшли маршем від пл. Ушакова в центрі міста до вул. Леніна. Там провели мітинг проти нелегальної міграції. Вимагали скасувати угоду про реадмісію між Україною та Євросоюзом. Згідно з нею, з 1 січня нелегалів, які потрапили в Євросоюз з України, депортуватимуть до нас. Демонстранти тримали плакати "Нелегальні іммігранти — загроза безпеці кожного!", "Іммігрант — це окупант!", "Нелегали, геть додому!".

— На пішохідному переході посеред дороги нас чекали близько 200 комуністів, вітренківців, активістів російської общини Криму, різні козачі сотні. Кричали, провокували бійку, потім напали. Кидали яйця, каміння, шматки арматури, запалили димову шашку. Із наших ніхто не постраждав. А от міліції попало добре. Одному розбили голову, він ледь тримався на ногах. Хоча ці хлопці просто забезпечували правопорядок, — каже "ГПУ" Едуард Леонов, 35 років, керівник кримської "Свободи".

На марш приїхали переважно молоді люди із Севастополя та прилеглих міст, із Ялти прибуло 10 осіб, зі слів Леонова. Олега Тягнибока на мітингу не було, бо його проводив осередок у Криму.

"Свобода" проводила акції проти реадмісії у Львові, Луцьку, Одесі, Дніпропетровську, Луганську, Харкові. Зі слів речника "Свободи" Юрія Сиротюка, спроби чинити супротив були в Донецьку, Луганську та Харкові.

Зараз ви читаєте новину «"Свободу" закидали яйцями в Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі