пʼятниця, 09 липня 2010 01:19

Світлана Паращак набрала 600 балів із трьох предметів

Автор: фото: зі сімейного архіву Паращаків
  Світлана Паращак зі Львова — одна з трьох випускників, які набрали максимальний бал на цьогорічному оцінюванні. Минулого року таких було чотири, позаторік — п’ять
Світлана Паращак зі Львова — одна з трьох випускників, які набрали максимальний бал на цьогорічному оцінюванні. Минулого року таких було чотири, позаторік — п’ять

Український центр незалежного оцінювання якості освіти оприлюднив результати тестування. Максимальну кількість балів — 600 — набрали троє українців. Одна з них — 17-річна львів"янка Світлана Паращак. Отримала по 200 балів з української мови та літератури, математики, біології. До тестів рік готувалася з репетиторами.

— Добре вчилася з першого класу, сумлінно виконувала домашні завдання. Останній рік лишень матеріал повторювала. В 11-му класі навіть час залишався, аби погуляти з друзями, морозива поїсти, — розповідає Світлана.

Після тестування випускниця щовечора з батьками переглядали результати на сайті Центру незалежного оцінювання якості освіти.

— Побачили їх десь о першій ночі, — продовжує. — Після тестів я одразу звірила свої відповіді з правильними. Знала, що не допустила жодної помилки.

Закінчила гімназію "Сихівська" із золотою медаллю, вчилася в гуманітарному класі.

— Вступати планую в медичний інститут. У мене батько — лікар-кардіолог. Ще з дитинства вражали білі халати, бездоганна лікарська чистота та фонендоскоп, — каже.

Світлана — єдина дитина в сім"ї. Її батько, 44-річний Ігор Паращак, керує представництвом американської фармацевтичної фірми "Пфайзер". Мати Лада Георгіївна, 38 років, працює вчителем біології та хімії в школі N84.

— Світланка закінчила музичну школу по класу фортепіано, — каже батько. — Дружина допомагала доньці з домашніми завданнями. Я більше займаюся донькою у вільний час. Граємо в шахи, ходимо в гори. Любить їздити в Карпати, Крим, Прагу, Єгипет. На вибір професії ми не впливали. Правда, я змалював їй реальну картину. Та будемо надіятися, за вісім років навчання українська медицина докорінно зміниться.



Університети найкращими учнями не цікавляться


Результати зовнішнього оцінювання свідчать про низький рівень викладання і вивчення математики, фізики й англійської мови, каже голова Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

Найліпші знання показали абітурієнти Києва, Львівської, Донецької і Дніпропетровської областей. Тут найбільше учнів отримали максимальну кількість балів, 200. Найгірші результати за цим показником у Чернівецькій, Кіровоградській областях та в Севастополі.

Ігор Лікарчук невдоволений, що університети не цікавляться найкращими абітурієнтами:

— Лише Києво-Могилянська академія попросила надати списки найкращих абітурієнтів. Вони готові зарахувати їх, навіть місця в гуртожитку приготували. Жоден інший університет із таким проханням не звернувся. Їм байдуже, кого брати на навчання.

Ірина РИБАКОВА

Зараз ви читаєте новину «Світлана Паращак набрала 600 балів із трьох предметів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі