середа, 26 січня 2011 03:30

Створять службу захисту українських трудових мігрантів

В Україні може бути створена служба підтримки і захисту трудових мігрантів, які потрапили у складні ситуації за кордоном.

Про це заявив віце-прем'єр- міністр Сергій Тігіпко. Нова служба може бути організована в структурі Міністерства соціальної політики за зразком одеського Фонду допомоги морякам "Ассоль". Його за сприяння Сергія Тігіпка заснували родичі членів екіпажу судна "Аріана".

— Хочемо створити службу підтримки для трудових мігрантів, на зразок тієї, яка вже існує для моряків. Це громадська організація "Ассоль", — каже Сергій Тігіпко. — Ось таку службу допомоги думаємо зробити для всіх наших співвітчизників, які працюють за кордоном.

"Ассоль" надає допомогу морякам, котрі потрапили у важкі ситуації, працюючи на суднах за кордоном. Активісти фонду разом із представниками партії "Сильна Україна" допомогли повернутися додому людям із корабля "Свята Софія", які залишилися без підтримки судновласника біля берегів Єгипту.

Зараз у полоні сомалійських піратів перебуває судно "MV Белуґа Номінейшн", серед 12 членів екіпажу якого є громадяни України. Корабель під прапором Антигуа і Барбуди захопили 24 січня в Аравійському морі за 100 км від Сейшельських островів.

Зараз ви читаєте новину «Створять службу захисту українських трудових мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі