вівторок, 10 жовтня 2017 00:40

Створили нові пластини для бронежилетів

Удосконалені пластини для бронежилетів створили у Кременчуку на Полтавщині. Виготовляють їх із двох шарів титану, між ними — алюміній. Конструкція запобігає рикошету кулі в середині бронежилета.

— Під час випробовувань ми прострілювали пластини бронебійними кулями зі снайперської гвинтівки СВД. З переднього боку пластини був слід від патрону, а ззаду вона виявилася рівною і цілою, — каже завідувач кафедри технології машинобудування Кременчуцького університету ім. Михайла Остроградського Володимир Драгобецький, 64 роки. — Бронежилет із новими пластинами важить менше й коштує дешевше за ті, що носять бійці АТО. Бельгійські, польські, американські жилети вартують понад 40 тисяч гривень. Наш обійдеться у 3,1 тисячі.

Перші зразки ми виготовили в кустарних умовах. Це доводить, нескладно виробляти такий захист масово. До нас зверталися деякі українські структури й замовили пластини для 10 бронежилетів. Але зараз мовчать. А от фахівці зі Словенії зацікавилися. Спробують пластини. Якщо сподобаються, можемо отримати контракт на співпрацю.

Нові пластини мають один із найвищих рівнів захисту. Їх можна використовувати для бронювання автомобілів і вертольотів.

Зараз ви читаєте новину «Створили нові пластини для бронежилетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі