четвер, 12 липня 2012 07:30

Стеля упала на трьох чоловіків

Обвал у 4-поверхівці на вул. Січових Стрільців у Львові трапився у вівторок опівдні. Загинули 53-річний громадянин США, імені якого не вказують, та студент Українського католицького університету Ілля Онопрієнко, 23 роки. Володимир, 30 років, перебуває у лікарні зі струсом мозку. Останні двоє були членами організації "Молодь до Христа".

Вони робили ремонт у квартирі №9 на верхньому поверсі. Житло шість років належить релігійному управлінню об'єднаної методистської церкви, що зареєстрована у США. Знесли стіну, через що на них полетіли дерев'яна балка, бетонна стеля, уламки цегли і пісок. Між помешканням та горищем утворилася діра в кілька метрів.

— Сусіди викликали рятувальників, бо почули гуркіт, — каже Віталій Туровцев, речник обласного управління надзвичайних ситуацій. — Коли вони приїхали, чоловіки були мертві. На поверсі немає більше житлових квартир. Воду та газ у будинку перекрили. Мешканців не відселяли. Квартира №7, на третьому поверсі, опломбована, зараз там ніхто не живе.

Дім на вул. Січових Стрільців розташований неподалік університету ім. Івана Франка. Споруді понад сотні років, проте до пам'яток архітектури не належить, не є аварійною. На третьому поверсі розташований хостел "Космонавт", розрахований на 40 гостей.

За годину після обвалу в дворі будинку зібралися півсотні людей. Усіх мешканців вивели на вулицю. Всередину пускають лише комунальників та правоохоронців. Рятувальники виносять трупи двох чоловіків, що накрили яскравими шторами.

— Я молодшого загиблого вранці бачила, — розповідає жителька. Не називається. — Чорнявий гарний хлопець, у робочому одязі заходив у будинок. Видно, родичі не приїхали на місце трагедії, бо ніхто не плаче, не кричить. А жінка американця тут була. Її десь медики забрали.

Весь внутрішній дворик закиданий будівельним сміттям, дошками, рамами від старих вікон.

— Оці будівельники-самоучки із релігійної общини весь двір заставили мішками з піском і цеглою. Два прицепа вивезли — ясно, що то стіни чи ще щось, — говорить мешканка будинку Наталія Криховець, 68 років.

Дозволів на перепланування чи реконструкцію квартири не давали, кажуть в адміністрації Галицького району Львова.

— В організації не було так багато грошей, тому робили самі ремонти, — пише в інтернеті 22-річна Оксана, студентка католицького університету, член "Молоді до Христа". — Це ніяка не секта, а молодіжна організація. В цьому офісі ми безкоштовно вивчали англійську мову, робили цікаві вечори. Ніхто нам своєї віри не нав'язував.

Зараз ви читаєте новину «Стеля упала на трьох чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі