пʼятниця, 10 жовтня 2008 07:07

США подарує Україні військові кораблі

США можуть передати Військово-морським силам України військові кораблі. Нині це питання вивчається двома сторонами. Про це сказав міністр оборони США Роберт Гейтс після зустрічі з міністром оборони України Юрієм Єхануровим.

— Зараз вивчається така можливість. Вона існує, — говорить Гейтс. — Але хочу зазначити, що це складне питання. Потрібен дозвіл Конгресу. Це не справа кількох місяців.

Детальніші перемовини щодо цього відбудуться за кілька місяців.

Можливість надання Україні військових кораблів як гуманітарної допомоги  обговорювалася під час нещодавнього візиту до США президента України Віктора Ющенка.

На думку військового експерта Інституту євроатлантичної співпраці Ігоря Козія, Україна матиме від цього безумовну користь:

— Нам треба зміцнювати охорону морських кордонів. Вона в нас слабка. Думаю, американці можуть легко віддати нам судна малого та середнього класу, збудовані в 1960–1970 роках. Коштують вони, звісно, небагато, але нашим ВМС сьогодні не будуть зайвими й такі.

Козій зауважує, в Україні нині немає виробника, який із нуля збудував би військовий корабель.

Зараз ви читаєте новину «США подарує Україні військові кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі