пʼятниця, 22 січня 2010 08:42

Шпаки загиджують Севастополь

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Жителі Севастополя скаржаться на великі зграї шпаків над містом. Птахи загиджують асфальт, пам"ятники, приватні легковики.

Люди, виходячи на вулицю, прикривають голови газетами, сумками чи пакетами. Водії невдоволені, бо із пташиним послідом з авто здирається лакове покриття.

— Шпаки мали летіти на зимівлю з півночі через море до Туреччини. Але через теплий кримський клімат залишилися зимувати на півострові, — розповідає "ГПУ" Валентин Шестак, 55 років. Він керує Севастопольською міською організацією Українського товариства охорони природи.

— Це видовище не можна описати. Стає страшно, коли десятки тисяч шпаків сідають на дерева, обкльовують стручки на софорі. А потім злітають у небо і гадять на голову, — продовжує. — У морі температура плюс 10. Ще й люди підгодовують птахів. То чому вони мають відлітати?

Шість років тому за температури -4°С шпаки вирушали на південь. А зараз такого холоду в Криму не буває.

Місцеві природоохоронці помітили також, що тепер птахи злітаються в центр міста. Раніше скупчувалися в лісосмугах передмістя.

— Кажуть, коли на плече нагадить пташка, це на прибуток. Так приїжджайте у Севастополь. Походите під зграями шпаків, то станете багатшими за мільярдера Ахметова, — жартує Валентин Шестак.

Зараз ви читаєте новину «Шпаки загиджують Севастополь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі