вівторок, 15 листопада 2011 06:45

Що найкраще купують

Анатолій ІВЧЕНКО, директор видавництва "Урбіно", Львів:

— На "Медвіні" ми вперше. Наше видавництво існує півтора року, видали сім книжок. Це переклади польських письменників. У Києві найкраще купують Ольгу Токарчук і Марека Краєвського. На "Медвіні" збувається четверта частина того, що продають на Львівському форумі. Там цього року в нас купили півтори тисячі книжок на 56 тис. грн. У Києві буде не більш як 15 відсотків цієї суми. Наші видання краще купують у Львові, бо ми географічно й історично ближчі. Марек Краєвський п'ять разів приїздив туди. Він дуже популярний у Польщі, пише в жанрі ретро-детективу.

Елеонора СИМОНОВА, директор видавництва "Нора-Друк", Київ:

— Найкраще продається нова книжка Ірен Роздобудько "Я знаю, що ти знаєш, що я знаю", ціна 36 гривень. Не рахували, скільки сьогодні продали — десятки. На цьому ярмарку на сотні взагалі немає рахунку. Лідери продажів у нас Ірен Роздобудько, Максим Кідрук. Їх купують скрізь однаково. Тут менше купують молодих, а у Львові їх полюбляють. Це Антон Кушнір, Артем Чапай. Бо до львівської торгівлі наші книжки повільніше доходять. А в Києві читачі балувані.

Флора ІТКІНА, представник видавництва "Піраміда", Львів:

— Найпопулярніші в нас Марія Матіос й Юрій Винничук. Із новинок — "Пацики" Анатолія Дністрового. Раніше цей роман про Тернопіль 1990-х виходив у київському "Факті". Видавництво закрилося, а автор звернувся до нас. Я сім років працюю на "Медвіні". Публіка тут одна й та сама. У Львові шалені натовпи й обличчя з року в рік не повторюються. На "Медвін" ходить активний читач української книги за 50 років. Називаємо наших покупців "українська діаспора столиці". Кияни приходять сюди, аби поспілкуватися з авторами. В столиці є книжковий ринок "Петрівка", дуже розвинута мережа "книгарень Є". Львів'яни такої "Петрівки" не мають, на форумі скуповуються на рік уперед.

Зараз ви читаєте новину «Що найкраще купують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі