середа, 26 січня 2011 03:15

Сміттєвоз переїхав школяра

Автор: фото з архіву львівської школи №90
  Дмитро Хар мав легку форму дитячого церебрального паралічу
Дмитро Хар мав легку форму дитячого церебрального паралічу

У понеділок о 14.10 львів'янин 12-річний Дмитро Хар повертався зі школи. На пішохідному переході на вул. Антоненка-Давидовича у мікрорайоні Сихів посковзнувся і впав під задні колеса сміттєвоза МАЗ. Водій виїжджав від контейнерів, розвертався. Не побачив хлопця і дав задній хід.

Колеса проїхалися по грудній клітці Дмитра.

— У той момент я проїжджав поряд, — розповідає наступного дня приватний підприємець Юрій Галишич, 43 роки. — Бачив, як дитина прямо під колеса йому впала. Вибіг із машини, почав кричати до водія: "Стій! Стій!". Але той не зрозумів мене. Коли підбіг вже до нього ближче — було пізно. На місці, де сталася трагедія, вчора дуже слизько було, лід аж блистів. А сьогодні комунальники посипали там піском.

Школа №90, де вчився Дмитро, за 300 м. Практичний психолог Ірина Сень, 37 років, тоді проходила неподалік. Одразу кинулася на допомогу.

— Дмитрик іще живий був, — схлипує. — Казав, що йому холодно, махав руками. Але голова в нього була вся синя. Одразу ж приїхала "швидка", але було пізно. Дмитрик помер у реанімації. Водій був дуже переляканий. Клявся, що не бачив хлопця.

Дмитро Хар мав нетяжку форму дитячого церебрального паралічу.

— Та в розвитку він не відставав, — продовжує Ірина Сень. — Сам ходив додому, мав багато друзів. Батьки турбувалися про нього, і з кожним роком хвороба відступала. Зараз дехто каже, що він потрапив під колеса через недугу. Це неправда.

Сміттєвоз належить компанії "Ком-Еко-Львів". Там ситуацію не коментують. Міліція проводить розслідування.

У Дмитра залишилися дві старші сестри. Його мама домогосподарка, батько працює у будівельній сфері.

Зараз ви читаєте новину «Сміттєвоз переїхав школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі