вівторок, 08 жовтня 2019 00:35

Сміття ховатимуть під землею

У Вінниці встановили підземні сміттєві контейнери. Перші два працюють на вул. Льва Толстого й на розі вул. Замостянської та Острозького.

— Ідею підглянули в Німеччині, — каже 51-річний Володимир Ніценко, директор департаменту благоустрою Він­ницької міськради. — Там контейнери з-під землі витягує спеціальна машина, яка коштує більш як 100 тисяч євро — 2,7 мільйона гривень. Ми зекономили і продумали ліфтову систему.

Контейнери призначені для роздільного збору сміття. Їх виготовили на він­ницькому підприємстві, обійшлися в понад мільйон гривень.

— Це ідеальні контейнери, з яких не вилітають вітром відходи і не тхне. Територія навколо чиста. Аби лише люди сортували сміття. Треба обрати правильний контейнер для сухих або вологих відходів, — говорить Ніценко.

На баках розташовані індикатори. Зелене світло означає, що є вільне місце для сміття. Червоне — бак переповнений. Тоді система блокує контейнер.

Майданчик освітлений і облаштований камерами відеонагляду. Змін температури та погодних умов не боїться.

Зараз ви читаєте новину «Сміття ховатимуть під землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі