пʼятниця, 04 березня 2011 05:00

Службу невідкладної допомоги ліквідують

У столичних поліклініках протягом останніх днів обговорюють, що службу невідкладної допомоги хочуть реформувати.

— Зі мною зв'язалися кілька знайомих лікарів, — розповідає правозахисник Ярослав Дунаєв, 33 роки. — Новини, кажуть, ідуть зверху — з МОЗу та Головного управління охорони здоров'я в Києві. Але відкрито про це не говорять і ніякого наказу ще не було. По своїх каналах удалося дізнатися, що він буде у вересні.

Дунаєв зазначає: служби невідкладної допомоги скоротять не тільки в Києві, а й по всій Україні.

— Мне о реорганизации "неотложки" рассказала знакомый педиатр. У нее кума работает в горздраве, — ділиться медик столичної підстанції "швидкої". Прізвища просить не писати. За розголошення службової інформації можуть звільнити з роботи. — Це просто жах. Замість "невідкладної" хворих будуть посилати до сімейних лікарів, щоб заздалегідь записувалися на госпіталізацію. Уявіть собі — станеться щось із людиною, а вона не записана до сімейного лікаря, і в лікарню її тоді відразу не покладуть.

У прес-службі Мінохоронздоров'я від коментарів відмовляються:

— Ніякого відповідного наказу не було. А чутки ми підтверджувати не збираємося.

— Уперше чую, що невідкладну допомогу планують реформувати, — говорить  Володимир Загородній, заступник керівника Головного управління здоров'я та медичного забезпечення Києва. — Реформи є, але їх вирішили відкласти до 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Службу невідкладної допомоги ліквідують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі