пʼятниця, 20 січня 2006 15:57

Служба "112" рятуватиме українців

Наступного року в Україні з"явиться єдиний телефон служби порятунку. Звичні для українців номери "01", "02" та "03" замінять на один — "112".

— Поки що ми запустили пілотний проект у Харкові, — розповідає Валентина Педос, 31 рік, із прес-служби МНС. — Створили багатоканальну телефонну лінію: зараз можемо одночасно приймати 15 дзвінків. Побачимо, які недоліки і які переваги має нова служба. Будемо її вдосконалювати. На це піде кілька місяців.

За новим номером можна буде телефонувати в разі виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій. Оператор, який відповідає на дзвінок, миттєво викликатиме на місце події міліцію, швидку допомогу та інші служби.

— Також будуть надавати психологічну допомогу, — каже Валентина Педос. — Поки виїдуть відповідні служби, з людиною по телефону спілкуватиметься психолог. Це важливо — щоб заспокоїти потерпілого. Крім того, часто про якесь нещастя сповіщають діти. А їх максимально треба вберегти від моральних травм.

Зараз ви читаєте новину «Служба "112" рятуватиме українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі