четвер, 11 жовтня 2007 07:08

Школярі їздитимуть у маршрутках за півціни

Із 1 жовтня школярі Вінниці, які не досягли 13-річного віку, можуть їздити в маршрутних таксі за півціни. Про це з підприємствами-перевізниками домовився виконавчий комітет міськради.

— Такі пільги будуть діяти лише в навчальні години, — каже заступник мера Анатолій Ворона. — Школярі платитимуть уранці 50 копійок. Коли повертатимуться назад — стільки ж. Увечері водії мають право брати повну вартість проїзду.

Шкільні заклади мають зробити спеціальні документи учням, які дістаються автотранспортом. Там буде фото, дані про вік і клас, у якому навчається школяр.

— Діти до 12 років їздять у нас уже за півціни, — каже директор вінницької гімназії N30 Олексій Терновой, 35 років. — Це учні першого–шостого класів. Проблем ніяких немає. Зі всього навчального закладу в нас назбиралося приблизно 30 учнів. Гімназія їм видала документ із вклеєним фото.

Маршрутними перевезеннями у Вінниці займаються 295 приватних підприємців та вісім автопідприємств. На маршрутні таксі припадає близько 20% загальноміських перевезень. Торік у вересні мерія дозволила місцевим перевізникам підняти вартість проїзду до 1 грн.

Зараз ви читаєте новину «Школярі їздитимуть у маршрутках за півціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі