середа, 27 червня 2018 07:10

Школярі розгромили табір ромів

Невідомі у масках розгромили табір ромів у Львові близько опівночі 23 червня. Приїхали туди із села Баркасове Мукачівського району на Закарпатті.

У таборі було четверо дітей і 10 дорослих, серед яких — вагітна жінка. 24-річний Давид Пап загинув, ще троє отримали поранення. Найбільше дісталося 19-річному Рачу Папу — п'ять ударів ножем у груди і руку. Його забрали в лікарню, стан стабільний.

— Ті люди були з битами, ножами й молотками. Кричали: "Уб'ю на х...й, цигани", — згадує Рач.

Поліція затримала 12 учас­ників нападу.

— Більшість із них — школярі. П'ятеро зі школи №85, четверо — учні 36-ї, ще один вчиться у 34-й, — каже Валерій Середа з обласної поліції.

Вісьмом оголосили про підозру. Старшому з нападників — 20 років, він організатор. Решта — неповнолітні. Вони є членами незареєстрованого угруповання "Твереза і зла молодь".

— Усім надали адвокатів. Неповнолітні свідчили у присутності батьків, — говорить Оксана Санагурська, інспектор Нацполіції. — Хлопці мали чіткий план погрому, заздалегідь визначили позиції кожного, дії та завдання.

Справу розслідують як умисне групове вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Школярі розгромили табір ромів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі