середа, 17 жовтня 2018 06:50

Склад боєприпасів могли підірвати за допомогою телефона

Пожежу на військовому арсеналі поблизу села Дружба Ічнянського району на Чернігівщині погасили за два дні. У населених пунктах триває відновлення комунікацій, зруйнованих будинків і розмінування територій. Без газопостачання залишаються майже 4 тис. мешканців. 45 людей, чиє житло зруйноване повністю, на безстроковий термін поселили в Ічнянській районній лікарні.

— Тривають роботи з відновлення електро- та газопостачання. Ремонтують дахи, вікна, димарі, — каже заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко. — З постраждалої території вже вилучили 2035 вибухонебезпечних предметів.

Склад боєприпасів вибухнув близько четвертої ранку 9 жовтня. З Ічні та 30 прилеглих сіл рятувальники й волонтери евакуювали 12,5 тис. людей. Над територією складів закрили повітряний простір, зупинили залізничне й автомобільне сполучення. Основна версія слідства — диверсія.

— Вибухнуло в чотирьох місцях. Зайнялися п'ять сховищ — це не більш як 10 відсотків арсеналу, — говорить заступник начальника Генерального штабу Збройних сил 58-річний Родіон Тимошенко.

Боєприпаси могли підірвати за допомогою мобільного телефона.

— Коли почалися вибухи на арсеналі, в зоні покриття працював неідентифікований мобільний телефон. Його могли використати для приведення вибухового пристрою в дію, — каже головний військовий прокурор 49-річний Анатолій Матіос.

Вогонь знищив 44 т боєприпасів. Це завдало збитків майже на $400 млн.

Зараз ви читаєте новину «Склад боєприпасів могли підірвати за допомогою телефона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі